Welke producten wil je niet dropshippen

Welke producten wil je niet dropshippen?

In mijn ogen kan je alles dropshippen, maar er zijn een aantal producten waar ik zelf niet voor zou kiezen:

  • Levende dieren.
  • Bederfelijke goederen, zeker niet als je weet dat de producten er lang over doen voor ze bij de consument zijn.
  • Kleding. Zou ik zelf nooit voor kiezen omdat we het van onszelf weten: als we een shirtje bestellen dan bestellen we er 3. Eentje in onze echte maat en voor de zekerheid een maatje groter en een maatje kleiner. Degene die het mooist zit houden we en de rest gaat terug. En als niks mooi zit gaat alles terug. Kleding gaat je dus veel te veel retouren opleveren en wat doe jij weer met de kleding die terugkomt? Een hoop gedoe dus.
  • Electronica/elektrische apparaten die storingsgevoelig zijn. Zou ik niet doen. Je wilt gewoon voorkomen dat je veel retouren krijgt en al helemaal dat mensen ontevreden zijn omdat iets niet naar behoren werkt.

Waar moet je op letten als je producten wilt dropshippen

Het belangrijkste is eigenlijk om op zoek te gaan naar producenten die met dropshippers willen werken. En je gaat merken, dat wil niet iedereen. Sommige leveranciers hebben gewoon ook nog nooit van dropshippen gehoord en vinden het meteen al een vies woord.

Het is dus handig om op zoek te gaan naar een niche waar je al meteen ziet dat er dropshippers in actief zijn. Dan weet je namelijk 2 dingen:

  • De producenten kennen dropshippen, ze werken namelijk met dropshippers.
  • Er is blijkbaar geld in deze markt te verdienen, anders waren de dropshippers al gestopt.

Hoe weet je of een webshop een dropshipper is?

Hoe weet je of een webshop een dropshipper is? Heel eenvoudig: als een webshop geen fysiek winkeladres heeft dan kan je er van uit gaan dat het een dropshipper is.

Zoek het adres dus op in Google Maps en kijk of het een winkel is. Zie je een kantoorpand of een loods op een industrieterrein dan is dat vast geen echte winkel. Vaak staat er bij een dropshipper ook bij dat het adres geen bezoekadres is. Als je meerdere shops vindt waar dit aan de hand is, dan kan je er van uit gaan dat er in deze markt gedropshipt wordt.

Je moet het maar weten en als je nog meer van deze handige tips wilt, lees dan hier verder.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl