Wat is dropshippen

Wat is dropshippen?

Wikipedia zegt hierover: Drop shipping (of met Nederlandse spelling dropshipping, ook bekend als doorverkoop of direct shipment) is een techniek voor integraal ketenbeheer. Bij deze constructie ontvangt een handelaar/retailer een bestelling van een eindklant. De handelaar plaatst de bestelling door naar een producent of groothandel.

Nou, daar word je niet veel wijzer van of wel? Laat mij het simpeler uitleggen: Een dropshipper zit tussen de leverancier en de klant in. De dropshipper zorgt ervoor dat de klant bestelt en de leverancier stuurt de producten direct naar de klant. De winkelier/de dropshipper houdt zich dus op logistiek gebied rustig en hoeft ook geen voorraad aan te houden.

Wat doet een dropshipper dus?

Als je start met dropshippen dan kies je een niche en de daarbij behorende producten. Je gaat op zoek naar een leverancier die met dropshippers werkt. Dit betekent dat jouw leverancier bereid moet zijn om de bestelde producten direct naar de klant te sturen.

Wat doe jij als dropshipper? Je maakt een shop of je zorgt er in ieder geval voor dat je de producten onder de aandacht brengt. Je zorgt ook dat de mensen die jouw producten willen kopen bij je kunnen afrekenen. Jij stuurt vervolgens de bestelling door naar de leverancier en hij/zij levert de producten. Jij ontvangt een factuur tegen inkoopprijs van het product en je hebt via jouw verkoopkanaal verkocht tegen de verkoopprijs. De marge tussen de inkoop- en de verkoopprijs is voor jou. Als dank voor de moeite!

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl