Wat kost affiliate marketing?

Wat kost affiliate marketing?

Schrik jij je af en toe ook een ongeluk. Begin je met wat nieuws, is het al een flinke investering en dan komen er ook nog allerlei kosten bij. Goed nieuws, bij affiliate marketing valt dat heel erg mee. Wat affiliate marketing kost? Bijna niks. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt, maar je hebt echt niet veel nodig.

Wat heb je nodig?

  • Een website of in ieder geval een landingspagina. Of je nu een complete website bouwt of alleen één enkele landingspagina, je hebt een domeinnaam, hosting en software nodig om je website in te bouwen (mijn voorkeur: WordPress en dat is gratis). De prijzen verschillen per provider, maar met een paar tientjes per jaar zou je een eind klaar moeten zijn.
  • Van latere zorg (of je moet het al hebben, dan kan je deze hack meteen inzetten). Het is fijn om een grote e-maillijst te hebben of op te bouwen, maar dat kan later ook nodig. Wil je een e-maillijst opbouwen, dan heb je een Autoresponder nodig. Dat kost in veel gevallen ook geld.
  • Van nog latere zorg (ik zou dit pas inzetten als je affiliate website al rond de 50 organische bezoekers per dag trekt). Je zou kunnen adverteren om verkeer naar je website te krijgen, maar het liefst wil je organisch groeien en door Google gevonden worden. Ga je wel adverteren, dan is het aan jou hoeveel geld je daarin stopt.

Andere belangrijke kostenposten:

  • Een affiliate netwerk kan een fee vragen om lid te worden. Paypro had een eenmalige fee van 50 euro exclusief btw. maar je kunt je nu (22 juli 2020) weer gratis aanmelden.
  • Wat ik ook vaak zie is dat je bijvoorbeeld bepaalde software alleen mag promoten als je het zelf ook gekocht hebt. Of nog erger: als je zelf een abonnement hebt. En je affiliate vergoedingen lopen dan alleen door als jij zelf ook nog een betaald abonnement hebt. Hartstikke slim natuurlijk van de aanbieders, maar als jij flink wat van die betaalde abonnementen aanschaft om ze daarna als affiliate te kunnen promoten, dan kunnen die kosten in totaal behoorlijk oplopen. Het is aan jou of je dat waard vindt. Voorlopig kies ik ervoor om dit niet te doen. Als ik de software niet zelf al gebruik, sluit ik geen abonnement af alleen maar om de software als affiliate te mogen promoten.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl