Waarom je een niche moet kiezen als je start met affiliate-marketing

Waarom je een niche moet kiezen als je start met affiliate-marketing

Hou je niet van kiezen en hou je je opties het liefst zo veel mogelijk open. Ik snap het, ik heb het ook. Maar het is niet handig. Hoe specifieker jij je niche kiest, hoe makkelijker het wordt om een affiliate-website te bouwen die ook echt geld op gaat leveren.

Waarom?

  • Als jij heel specifiek bent in waar je over schrijft dan gaat Google je veel sneller en makkelijker ranken. Je schrijft namelijk iedere keer over hetzelfde onderwerp. Dus dit zal wel relevant zijn als mensen op deze zoekterm zoeken. En hoppa, je komt steeds hoger in de zoekresultaten.
  • Als mensen zoeken dan zoeken ze heel specifiek. Willen ze starten met affiliate-marketing dan zoeken ze op ‘affilate-marketing’. En ze willen er niet een hoop zooi omheen. Ze willen dé expert vinden en je straalt uit dat jij dat bent als je een website hebt die specifiek richt op affiliate-marketing. Of reizen, of daten, of een specifiek hondenras.
  • Het is voor jezelf ook veel makkelijker. Je weet precies waarover je kunt schrijven. Begin met de algemene zoektermen en ga steeds dieper en dieper. Begin over herdershonden. Ga vervolgens een laag dieper en maak een blog over een Mechelse herder, over een Duitse herder enz. Ga vervolgens nog dieper en vertel over de vachtverzorging van een Mechelse herder en een Duitse herder enz.

Maar blijf consequent binnen je niche. Wat je natuurlijk wel kunt doen is gewoon een tweede affiliate-website starten en nu over katten (ik roep maar wat). En daar ga je precies hetzelfde doen.

Wil je nog breder, dan start je nog een affiliate-website over daten (ik roep weer maar wat). Dus ja, je mag best over meerdere onderwerpen schrijven, maar wees slim en doe het dan ook op verschillende websites!

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl