Heb je als affiliate een privacyverklaring nodig?

Heb je als affiliate een privacyverklaring nodig?

Yep, dat heb je. Je hebt namelijk een privacyverklaring nodig als je gegevens verwerkt van de bezoekers van je website. En dat doe je. Je trackt de bezoekers van je website met cookies en misschien heb je zelfs een opt-in formulier op je website staan om e-mailadressen te verzamelen. Kortom: je verzamelt persoonsgegevens en dan moet je voldoen aan de AVG-wetgeving.

Vergeet ook de andere  cookies niet. Je wilt weten hoe vaak je website wordt bezocht, hoe vaak er op een advertentie wordt geklikt en wie een aankoop doet via jouw website zodat jij commissie kunt ontvangen.

Plaats dus een privacyverklaring op je affiliate-website. In die verklaring vertel je wat je doet met de persoonsgegevens van de bezoekers/gebruikers van je website en welke rechten de gebruikers van je website hebben. Waar je ook voor kiest, dat maakt niet uit. Zolang jouw bezoekers het maar kunnen vinden en kunnen lezen en er vervolgens akkoord mee kunnen gaan. Zo zag ik pas een privacy-verklaring waar in stond dat jouw gegevens wél aan derden verkocht mochten worden. Dan is dat meteen duidelijk en als je dat niet wilt, druk je dus niet op oké en verlaat je die website.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl