Wat moet je doen als je Facebook advertentie account geblokkeerd is?

Als je Facebook advertentie account ineens geblokkeerd is dan schrik je je werkelijk te pletter. Zeker als je net met een lancering bezig bent die (voor het grootste deel) afhangt van de inschrijvingen op Facebook advertenties.

1. Wat je direct kunt doen:

Als je ziet dat je account (of zelfs je hele Business Manager) geblokkeerd is, dan zie je altijd bovenaan als je in je advertentie account kijkt de melding dát je account geblokkeerd is. Met een link dat als de blokkering in jouw ogen onterecht is, dat je dan op die link moet klikken. Doe dat en vul de vragen in die Facebook aan je stelt.

Helaas ben je dan aan Facebook overgeleverd. Ik heb meegemaakt dat het meer dan een week duurde voordat ik reactie kreeg. Vaak genoeg is het ook binnen een paar uur. Zeker als de blokkering inderdaad onterecht is. En dat komt veel vaker voor dan je denkt. Dus niet meteen in paniek raken. Het kan heel goed gebeuren dat je account binnen een paar uur gedeblokkeerd is.

2. Om het proces te versnellen:

Wat je ook kunt doen is chatten met Facebook. Daar moet je een beetje geluk mee hebben. Soms zie je de chat-knop wel en soms ook niet. Tenminste zo is het bij mij. Ga naar deze pagina https://business.facebook.com/business/help/support en klik op de optie die bij jouw probleem past. Soms zie je dan ook de mogelijkheid om naar de chat te gaan. Ik moet altijd weer zoeken, maar soms kom ik de knop tegen. En dan kun je dus direct met een medewerker van Facebook praten. Zij kunnen je probleem vaak niet zelf oplossen, maar ze kunnen wel met de juiste afdeling contact opnemen en zorgen dat je sneller hulp krijgt.

3. Als Facebook bij het standpunt blijft dat je account terecht geblokkeerd is

Het kan ook gebeuren dat Facebook bij het besluit blijft dat je advertentie-account terecht is geblokkeerd. Wat je dan het beste kunt doen is een nieuw advertentie-account aanmaken. Wat dan slim is, is om NIET dezelfde betaalmethode te kiezen als die je op je geblokkeerde account had. Betaal je daar met creditcard X, kies dan bij je nieuwe account voor creditcard Y. Je kunt bijvoorbeeld ook je betaalrekening koppelen, maar ook dan is het slimmer om een andere betaalrekening te kiezen dan bij het geblokkeerde account.

Rest mij nog om je heel veel succes te wensen, want ik weet uit ervaring hoe stressvol het is als er ineens een account geblokkeerd is. Er zijn trouwens een aantal dingen die je kunt doen om dat te voorkomen:

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl