Facebook adverteren met video

Op het moment dat ik deze pagina schrijf is video hot op Facebook. Waarom? Omdat Facebook de strijd aan is gegaan met YouTube. Facebook zou het liefst de grootste speler worden op het gebied van het kijken van video’s.

In mijn ogen een utopie, dat gaat niet gebeuren. Kijk maar naar jezelf. Ga jij naar Facebook om video’s te kijken? Terwijl ik op YouTube bijvoorbeeld gewoon films van 2 uur zit te kijken. Zou ik op Facebook nooit doen.

Maar goed, geeft niks. Facebook wil groot worden op het gebied van video en daar kunnen we dankbaar gebruik van maken.

Waarom adverteren met video?

Er zijn meerdere redenen waarom adverteren met video zo goed werkt:

  • Bewegend beeld maakt dat je blik naar die post toe getrokken wordt.
  • Als je je video ook nog eens ondertitelt dan merk ik zelf dat ik soms een video niet aanklik, maar dat ik toch de hele video ‘gekeken’ heb. Ik heb namelijk de ondertiteling van voor tot achter gezien.
  • Facebook wil dus graag dat je met video werkt en ik merk zelf dat je voor hele lage bedragen heel veel bereik kunt hebben. Om een voorbeeld te geven: ik heb nu een advertentie lopen waar 700 mensen een Thruplay hebben. Voor een totaal besteed bedrag van 7 euro. Van deze mensen maak ik natuurlijk een doelgroep en dat is dan meteen een redelijk warme doelgroep.

Wat is Thruplay?

Thruplay is een optie voor videoadvertenties via de doelstelling Videoweergaven.
Thruplay geeft je de mogelijkheid om te optimaliseren en te kiezen om alleen te betalen voor advertenties die volledig worden afgespeeld, of tenminste 15 seconden.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl