Adverteren op Instagram

Adverteren op Instagram

Regelmatig krijg ik de vraag hoe je kunt adverteren op Instagram. Veel mensen weten dat je kunt adverteren op Facebook, maar hoe het op Instagram werkt? Ze zoeken zich een ongeluk.

Antwoord: adverteren op Instagram doe je gewoon via Facebook. Ga dus naar je eigen business manager, maak een nieuwe campagne (advertentie) aan. Ga naar de advertentie-set en maak daar bijvoorbeeld je doelgroep en daar kan je ook opgeven van wanneer tot wanneer je advertentie mag lopen. Op diezelfde pagina kan je kiezen waar je wilt dat je advertentie getoond wordt.

Kies daarom niet voor automatisch plaatsing maar voor handmatige plaatsing. Als je in die lijst kijkt dan zie je Instagram er tussen staan.

Tips om te adverteren op Instagram

Wees slim. Instagram is anders dan Facebook en heeft andere regels en gewoontes.

  • Als je wilt adverteren op Facebook én op Instagram, maak dan aparte advertenties.
  • Instagram heeft aanbevolen afmetingen voor afbeeldingen bijvoorbeeld. Voor Facebook gelden weer andere ideale afmetingen.
  • Bij Instagram kan je met hashtags (#) werken, bij Facebook is dat minder gebruikelijk. Maak hier dus ook onderscheid in in je advertenties.
  • Bij Instagram gaat het veel meer om de mooie afbeeldingen en minder om de tekst. Bij Facebook zijn afbeeldingen ook belangrijk maar minder dan op Instagram. En het is weer wel gebruikelijk op Facebook dat je lange teksten schrijft.

Pas je advertentie dus aan aan het platform waar je op wilt adverteren.

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl