Alles over Het Gezondheidsvirus van Richard de Leth (Review 2024!)

Op het moment dat ik deze blog schrijf lijkt de corona-pandemie op zijn retour. Ik klop meteen even op echt hout, want ik wil natuurlijk wel dat het echt gaat gebeuren. Dat we ons normale leven weer op kunnen pakken en dat we alles weer kunnen en mogen. Zonder corona-app, zonder mondkapjes en zonder vaccinaties.

Maar was dit nu allemaal nodig? Al die toeters en bellen en al die kunstgrepen om corona buiten de deur te houden. Ik denk van niet. Ik geloof oprecht dat je zelf veel kunt doen om je weerstand hoog te houden. Dat je het voor een deel zelf in de hand hebt hoe hard corona je gaat treffen als je het krijgt. En natuurlijk heb ik het hier niet over mensen met onderliggende problematiek, maar ik heb het over mensen die in de basis gezond zijn.

Ik schaar me onder de gezonde groep, ik ben sterk en mijn lichaam moet corona kunnen handelen. Daarbij pak ik alle hulp aan die ik kan krijgen en dat heb ik gevonden in de gezondheidsvirus cursus van Richard de Leth.

Ofwel Gezondheidsvirus OERsterk, want deze training is onderdeel van OERsterk. Ik ben direct fan, want Richard legt klip en klaar uit hoe ons lichaam en onze geest werkt, wat we nodig hebben en wat we vooral ook niet nodig hebben. Hij kijkt daarbij goed naar hoe we evolutionair in elkaar zitten en het is allemaal heel logisch, maar je moet het maar weten. En dat weten, dat krijg je door de training van Het Gezondheidsvirus te volgen.

Wat is Het Gezondheidsvirus?

Het gezondheidsvirus is een online training van Richard de Leth, de man achter OERsterk. Richard is opgeleid tot arts, maar hij heeft zijn witte jas aan de wilgen gehangen toen hij ontdekte dat we in de regulier medische wetenschap alleen maar bezig zijn met ongezonde mensen genezen. Richard wilde juist helemaal aan de andere kant van dit spectrum gaan zitten en zorgen dat gezonde mensen NIET ongezond worden. Dat doet Richard onder ander met OERsterk en Vitaily. En nu dus ook met een online training ‘Het Gezondheidsvirus’ waarin alles bij elkaar komt. Het gezondheidsvirus gaf mij de ene eyeopener na de andere, ook al zijn de tips die je krijgt super logisch. Maar je ziet het zelf niet omdat ‘de kudde’ hard de andere kant op rent.

Je leert (onder andere):

  • Waarom de oermens gezonder leefde dan wij (ondanks of misschien zelfs wel dankzij de voortdurende tegenslagen en uitdagingen);
  • Waarom je een haat-liefdeverhouding moet aangaan met stress;
  • Wat er precies misgaat als je te veel zit, te weinig slaapt, te vaak eet en te weinig ontspant;
  • Welke 3 voedingsprincipes je versterken (de rest kan overboord);
  • Wat je lichaam iedere dag nodig heeft en waarom je dat op de basisschool al had willen leren;
  • Waarom bewegen nóg belangrijker is dan je nu denkt;
  • Hoe je kunt bereiken wat je wilt, dankzij het scheppende vermogen van je brein;
  • Waarom je moet afwijken van de norm om succesvol jezelf te zijn.

In de training ontdek je dus je zelfgenezende vermogen en in deze moderne tijd is dit het grootste kapitaal. 

In onderstaande video laat ik je de training zien (in vogelvlucht natuurlijk). Wil je liever lezen wat er allemaal in de training behandeld wordt, lees dan vooral hieronder verder.

Les 1 van Het Gezondheidsvirus: De evolutie als basis voor gezondheid

We gaan er meteen met een knal in: welvaartsziektes. Want als we ergens last van hebben op dit moment is het wel daar van. Hoe komt dat? Omdat onze huidige omgeving botst met onze oerbehoeftes.

We zijn niet gemaakt om te leven zoals we nu leven. We zitten veel te veel, we kijken veel te veel naar schermpjes en vergeet ook vooral onze suikerconsumptie niet.

Afrikaanse mensen komen in grote groepen deze kant op, maar er is iets waarom ze beter in Afrika zouden kunnen blijven. Wist je dat in Afrika bijna geen hartinfarcten voorkomen?

Hoe wij nu leven is niet normaal en onze normen zijn niet gezond. Richard vertelt de meest grappige verhalen, maar ondertussen zijn het wel voorbeelden van hoe krom wij denken. Hij laat schokkende cijfers zien, maar we kunnen het tij nog keren. Zeker voor onszelf.

Hoe? Door een gezonde leefstijl, want dat is het beste medicijn en in module 1 legt Richard hier de basis voor. Radicale ideeën, maar als je het hoort dan is het helemaal logisch. Na deze les van 26 minuten snap je waar je impulsen vandaan komen, hoe je ze kunt temmen en waarom je af wilt en moet wijken van de ongezonde kudde.

Les 2 van Gezondheidsvirus OERsterk: De 4 pijlers van OERsterk en hun samenhang

Oké in module 2 gaan we meteen de diepte in en vertelt Richard de Leth over OERsterk. Want als je kunt kiezen tussen Ziekte en Zorg of Gezondheid en Gedrag, dan kies ik meteen voor de tweede optie. Leefstijl en voeding zijn namelijk de beste doctoren Of wil je liever een operatie?

Richard onderbouwt zijn verhaal met cijfers en moeilijke woorden. Soms een beetje saai, maar de cijfers zijn wel schokkend. Hij gebruikt ook de metafoor van het olielampje. Bij de moderne geneeskunde draaien we het olielampje eruit als het op een bepaald moment gaat branden. Maar dat is natuurlijk dom, want je kunt veel beter het probleem oplossen.

Je kunt voorkomen dat het olielampje gaat branden. Hoe? Door jezelf uit te dagen en belangrijke systemen aan te spreken in je lichaam. Zo heeft Richard de Kilimanjaro beklommen, alleen in korte broek (en schoenen natuurlijk).

Je brein is niet ontworpen om je gelukkig te maken en je lichaam is niet ontworpen om gezond te zijn. Waar wel voor? Dat leer je in deze video van 24 minuten en je ontdekt hoe je vol kunt leven en leeg kunt sterven. Mooi doel of niet?

Les 3 van Gezondheidsvirus: Ontspanning als basis voor gezondheid

We stoten direct een heilig huisje omver: stress is NIET per definitie slecht. Er is ook goede stress. Maar de chronische stress waar wij aan lijden die is funest. En ontspanning is de fundering van een goede gezondheid.

Hier zul je je oerbrein voor moeten overwinnen, want helaas heeft dat deel van het brein het liefst zo veel mogelijk prikkels. Nee wat je echt nodig hebt is verbinding. Richard vertelt hierover zelfs dan eenzaamheid een grotere kans op longkanker geeft dan wanneer je rookt. Het is dus niet Survival of the fittest maar Survival of the kindest.

Ik zeg eerlijk: hier laat ik het ook liggen. Daarom heb ik voor dit jaar op mijn wensenlijst gezet dat ik meer fijne contacten wil, meer verbinding. En meer de natuur in, want dat is belangrijk voor je bijnieren. Huh denk je nu misschien. In Het Gezondheidsvirus wordt het in deze video van 21 minuten allemaal uitgelegd.

Les 4 van Gezondheidsvirus Richard de Leth: 3 voedingsprincipes die je nergens leert

Meteen weer zo’n mooie quote: heel veel mensen graven hun graf met mes en vork. Want we eten te veel, te vaak en verkeerd. Daardoor word je een snaaier. Maar je kunt er iets aan doen.

Denk je nu ‘dat is voor mij vast te laat’. Niet waar, Richard laat zien hoe snel je lichaam kan herstellen als je vanaf nu de juiste keuzes maakt. En weet ook dat lang niet alles waar wij van denken dat het slecht voor ons is ook invloed heeft op onze levensverwachting. Ik hoorde verhalen over mensen uit de Blue Zones (waar veel mensen ouder dan 100 worden) die ik niet verwacht had.

In deze module vertelt Richard de Leth ook hoe de voedingssupplementen van Vitaily je kunnen helpen. Want wat de juiste keuzes zijn, leer je in deze module met een video van 26 minuten + 7 super interessante bijlages (zie bonussen waar ik het aan het eind van dit verhaal over heb bij Het Gezondheidsvirus)

gezondheidsvirus

Les 5: Het intieme samenspel tussen beweging en het immuunsysteem

Komen we weer even terug bij corona. Want wat daar de strategie bij was was veiligheid van buitenaf creëren. Mondkapjes, vaccinatie en anderhalve meter afstand houden. Maar zou je niet veel liever weerbaarheid van binnenuit hebben dan ‘veiligheid’ van buitenaf?

Wat je nodig hebt is een goede spierrekening, meer hersenen en minder vet. Hoe je dat doet? Met supersimpele adviezen zet Richard je in de actiestand, zodat je je overactieve immuunsysteem kunt kalmeren.

In deze les met een video van 18 minuten hoor je welke kleinste stap het grootste resultaat geeft. Ik doe het inmiddels iedere dag en het bevalt me prima!

Les 6: de noodzakelijke balans tussen hoofd, hart en buik

Hoofdstuk 6 was mijn grote favoriet. Het gaat over ‘in flow zijn’ en ik ben ervan overtuigd dat het waar is. Alles is energie en alles hangt met elkaar samen. Hart, hoofd en buik dus. En die ‘breinen’ moeten op 1 lijn liggen.

Richard legt perfect uit hoe je dat doet en hoe belangrijk het voor je is. Want je body en mind zijn intiem met elkaar verbonden en als je die mix kunt gebruiken dan vergroot je meteen het scheppende vermogen van je brein. Trust me, dat wil je.

Kijk de video van 15 minuten en je weet meteen waar je aan kunt gaan werken.

Les 7: Over vitaliteit en metabole gezondheid

Ontsnappen aan de ratrace van het moderne leven, wie wil dat nu niet. Richard vertelt over 6 sleutelfuncties; energie, stemming, slaap, stoelgang, libido en middelomvang. En hoe je kunt weten of het goed gaat of niet.

Wat heb je daarvoor nodig? Het cirkeltje komt hier langzaam rond, want het gaat weer over voeding en ontspanning. Richard vertelt je meteen waarom de sauna zo goed voor je is (dus daar mag je nu meteen een afspraak voor inboeken ?) en hoe het helpt om dat vermaledijde corona buiten de deur te houden.

Wat krijg je? Een video van 19 minuten en alweer een fijne bijlage die mij veel inzichten heeft gegeven.

Les 8: de blauwdruk voor een goede dag

Last but zeker not least vertelt hij hoe je een goed leven kunt krijgen. En dat is verrassend simpel, je moet het alleen even weten en doen. Het zijn 10 concrete stappen die meteen een blauwdruk zijn voor een goede dag. En die goede dagen die wil je, want een goede dag is een goed leven (als je maar genoeg goede dagen achter elkaar zet).

Hier komt de hele cursus bij elkaar en de stappen zijn trouwens simpel om te doen. Sterker nog, een flink deel doe ik al. Belangrijk om te weten, als je het in het verleden niet goed hebt gedaan dan vergeeft je lichaam je al heel snel en als je het vanaf nu goed gaat doen zie je dat je lichaam ook heel snel herstelt (en je hersenen ook).

Wat krijg je? Een video van 17 minuten en ook hier weer een paar interessante aanvullingen in de vorm van bijlages.

Bonussen

In bovenstaande tekst heb ik verteld wat je in de lessen leert, maar er zit nog veel meer in de verschillende modules. Bijvoorbeeld complete hoofdstukken uit OERsterk boeken. Heel fijn om die als naslagwerk en inspiratie erbij te hebben. Check ook onderstaande video, dan laat ik zien wat er allemaal in de training zit.

Iedereen kan dit, jij dus ook! Om het nog makkelijker te maken: na aanmelding kun je direct aan de slag met de eerste module en vind je het toch maar niks, dan heb je altijd nog de niet-goed-geld-terug-garantie.

Extra kans voor jou (en voor mij)

Richard de Leth wil met zijn Gezondheidsvirus cursus een olievlek creëren en zoveel mogelijk mensen inspireren om gezond te worden en de uitzondering te zijn op de ongezonde massa. Hij wil dus ook dat zijn cursus zo veel mogelijk bekeken wordt. Als jij andere mensen weet te enthousiasmeren voor deze training dan krijg je een vergoeding en daarmee de mogelijkheid om je eigen investering binnen no-time terug te verdienen.

In een extra module van Het Gezondheidsvirus legt Richard precies uit wat je kunt doen en hoe het werkt. Kind kan de was doen, echt waar.

Wat kost Het Gezondheidsvirus?

Als op de website van Het Gezondheidsvirus kijkt  zie je bovenaan in de tekst staan dat de training € 149,- kost. Een no-brainer wat mij betreft, want het is niet de vraag wat iets kost, maar het is de vraag wat iets oplevert. En een goede gezondheid is ALLES! 

Gezondheidsvirus review

Rest mij nog om te vertellen wat ik van de training vind. Voor het geld dat je betaalt vind ik dit een uitgebreide cursus waar ik regelmatig naar terugpak om te kijken wat Richard er over zegt.

Wat ik wel vind: ik vind gezondheidsvirus niet zo’n goedgekozen naam omdat het een negatieve bijklank heeft. Een virus?!? Ik zou persoonlijk voor een andere naam gekozen hebben waar een positievere vibe in zit. Gezondheidsbooster? Gezondheidsrevolutie? AllesBegintMetGezondheid? Anyways, zo belangrijk is het ook weer niet, het gaat om de inhoud en niet om de verpakking toch!

Maar goed, ik ben blij dat ik deze cursus aan heb geschaft en voor mij is het een waardevolle aanvulling op OERsterk en op Vitaily, maar het is echt een op zichzelf staande training. Dus als je nog niks van Richart de Leth of OERsterk weet, dan is dit een prachtige manier om kennis te maken met het gedachtengoed dat (in mijn ogen) de hele mensheid kan redden.

Bedankt voor het lezen van deze Gezondheidsvirus Review

Complimenten, je bent helemaal tot onderaan dit artikel gekomen en dat was een flinke lees- en kijkklus. Maar je gezondheid is het waard en je kunt daar gewoon veel zelf aan doen. Ik ben dan ook een fan van OERsterk en van Vitaily als je wilt weten waarom ik zo’n grote fan ben dan zou ik zeker nog even verder lezen:

Check hier mijn review van OERsterk

Check hier mijn review van Vitaily

Last but not least: Richard heeft een nieuwe online training genaamd ‘Véél meer energie in 4 weken’. Aanrader wat mij betreft.

Veelgestelde vragen over Het Gezondheidsvirus

Regelmatig krijg ik vragen over Het Gezondheidsvirus. Ik heb hieronder de meestgestelde vragen op een rijtje gezet. Check it out en vind het antwoord op jouw vragen.

#1 Hoe lang heb ik toegang tot de training van Het Gezondheidsvirus?

Dat is een goede vraag, want hier ben ik zelf de mist mee in gegaan. Ik dacht dat ik voor altijd toegang tot de training zou houden en dat is dus NIET waar. Als je Het Gezondheidsvirus koopt, dan heb je een jaar toegang tot de (online) training.

Lang zat natuurlijk om alle video's en content te kijken, maar weet dus wel dat de training niet voor altijd voor je open blijft staan. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!

#2 Moet ik voorkennis hebben om met Het Gezondheidsvirus aan de slag te kunnen gaan?

Nee helemaal niet ook. Dat is het juist. Het Gezondheidsvirus start met de basics en feitelijk is deze training een verzameling van alle kennis die Richard in zijn leven heeft opgedaan. Na het volgen van Het Gezondheidsvirus kun je altijd kijken of je nog meer verdieping, nog meer recepten en misschien wel persoonlijk contact met Richard wilt. Maar dat is van latere zorg.

#3 Moet ik mijn hele leven omgooien als ik met Het Gezondheidsvirus aan de slag ga?

Hoeft niet, mag wel. Ik merk zelf dat ik mijn leven om wil gooien. Kijk bijvoorbeeld naar het advies van Richard om te starten met bulkdrinken. Ik had het al eerder over ‘de kudde’. Je ziet overal mensen, bijvoorbeeld op de sportschool. Die drukken zich 10x op en dan moeten ze een slokje drinken. Ze tillen een paar gewichten op en weer een slokje drinken. Richard legt uit dat dit helemaal niet goed voor je is en dat wij als mensen daar niet op gebouwd zijn. Als je het verhaal hoort is het helemaal logisch en is het veel beter om een paar keer per dag veel te drinken. Bijkomend voordeel: ik drink nu veel in de ochtend en in de middag en avond veel minder. Dat betekent dat ik in de middag en avond/nacht weinig hoef te plassen. Superhandig! Maar goed, dit soort tips krijg je dus en dan kun je voor jezelf beslissen of dit bij je past of niet. En als het bij je past dan WIL je gewoon je leven aanpassen, maar het hoeft niet. Als je de belangrijkste tips maar in je achterhoofd houdt, dan kun je eenvoudig juiste beslissingen maken op het moment dat er iets aan je gevraagd wordt. En iedere juiste beslissing is er 1.

#4 Hoeveel tijd heb ik nodig om de complete training van Het Gezondheidsvirus door te werken?

Strikvraag. Laat ik zeggen dat als je er een dag voor gaat zitten, dan heb je de hele training doorgewerkt. Maar in het bonusmateriaal zit ook best wat leesvoer en het is aan jou. Ga je dit allemaal lezen of niet. Met alleen de video’s kijken ben je in een paar uurtjes klaar, dus de training is echt goed te doen.

#5 Is die Richard de Leth iemand waar ik naar wil luisteren?

Yes, dat wil je! Tenminste als je een beetje op mij lijkt. Ik blijf liever gezond dan dat ik naar een dokter ga om me weer beter te laten maken. En ik ben echt keigoed op weg. Ik ben al jaren niet meer ziek geweest (ik klop meteen even op echt hout). Serieus, wat is dat voor kolder om zo te leven dat je roofbouw pleegt op je lichaam? En dat je dan met pilletjes, therapie en operaties weer gezond gemaakt moet worden. Waarna je gewoon weer lekker opnieuw kunt beginnen met jezelf te verzieken. Niet dat ik nu zeg dat alle ziektes je eigen schuld zijn, zeker niet. Maar ik geloof oprecht dat je er ook veel zelf aan kunt doen. Richard de Leth is hierin mijn voorbeeld. Hij is niet alleen een echte reguliere arts, maar hij heeft zijn focus volledig verlegd. Hij heeft dus én de reguliere kennis én hij weet wat je preventief kunt doen om gezond te blijven. Een goed begin hierin? Check Het Gezondheidsvirus.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over Het Gezondheidsvirus

De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

Tip: Manieren ontdekken van online geld verdienen? Lees dan mijn uitgebreid artikel over online geld verdienen.

Plaats een reactie