Geld verdienen met crypto(nite)

Het stond al langer op mijn verlanglijstje, me verdiepen in Crypto. Want met een rente van 0% of zelfs negatieve rente moeten er toch betere opties zijn om je geld te laten groeien. Ik heb me altijd ver gehouden van crypto, ook omdat ‘banken’ zeiden dat crypto een risico was omdat het geen echt geld is.

Inmiddels ben ik er wel achter dat dat juist misschien de reden is om wél in crypto te stappen, want als er iets een risico is dan is het geld wel. We weten dat slechts een paar procent van het banktegoed werkelijk bestaat in de vorm van geld/munten. Voor de rest is het eigenlijk alleen maar een reeks cijfertjes op je beeldscherm. Hoe kan het anders ook zijn dat de staatsschuld van bijvoorbeeld de Verenigde Staten al niet meer uit te spreken is. Ik heb even een screenshot gemaakt op 11 september 2022.

Geld toveren 2

Ik geloof oprecht dat het verstandig is om op meerdere paarden te wedden en crypto is er daar 1 van. Beleggen in vastgoed trouwens ook, want stel dat het geldstelsel ooit omvalt (ik hoop het echt niet) dan blijven mensen wonen en blijven er huizen nodig. Dat houdt zijn waarde en stenen kopen is denk ik dus ook een goede belegging.

Maar goed, geld verdienen met Crypto hoe dan? Want ik had er dus echt helemaal geen verstand van. Waar koop je Crypto? En hoe doe je dat dan? Hoe zorg je dat je het veilig koopt? En vooral ook: wélke munten wil je dan kopen? Zolang ik op deze vragen geen antwoord heb, ga ik er niet aan beginnen.

Cryptonite van Corné Marchand

Toen kwam Corné Marchand op mijn pad met zijn Cryptonite training. Een geweldige training waar ik veel van geleerd heb. Misschien wel grappig om te vertellen, maar in eerste instantie vond ik het een teleurstellende training. Ik vond dat er weinig content in stond. Bijzonder blonde actie van me, want het bleek namelijk dat ik maar naar 1 onderdeel van de complete training keek. Er waren nog 6 andere onderdelen en die stonden ook nog vol met content en video’s. Kortom: het was een hele kluif om al die video’s te kijken. Niks weinig, veel zelfs.

Kanttekening bij het ‘veel’ van Cryptonite. Ik heb een gruwelijke hekel aan lange video’s waarin niks gezegd wordt. Of juist heel veel wordt herhaald, alleen dan nét iets anders verteld. Dan ben ik vertrokken. Misschien niet lichamelijk, maar dan toch wel geestelijk. Met Cryptonite is dat dus níét het geval. Lekkere korte video’s waarin exact en stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet weten. Ik krijg dan al snel een gevoel van ‘o, maar 5 minuten, kijk ik deze video ook nog even’ en voordat je het weet heb je weer een hele module achter je kiezen. Super leerzaam en ik krijg er vertrouwen door dat ik dit kan. Why nut!

Ik deel hieronder direct een screenshot van de voor mij belangrijkste modules:

Cryptonite overview

Discord van Cryptonite

Zoals de training over de basis gaat van het beleggen en handelen in Crypto, zo gaat de Discord over het nu. Want de wereld van Crypto gaat zo snel. En in de Discord vind je dus hele andere informatie. Als:

  • Waar liggen op dit moment kansen? Zo worden er trends gedeeld en kun je zelf beslissen of je er in springt of niet.
  • Welke bedreigingen spelen er op dit moment? Zoals bijvoorbeeld de FTX Exchange die ineens omviel. Daar hadden wij (van tevoren) al een melding over en de leden van onze Discord hebben in ieder geval de kans kunnen pakken om op tijd uit te stappen.
  • Een groep gelijkgestemden die hun successen en hun verliezen delen. Die elkaar helpen, elkaar een hart onder de riem steken en met wie je ook kunt discussiëren. Want face it, dat lukt vaak niet met de mensen uit je omgeving. Die hebben geen idee waar je mee bezig bent en wat je aan het doen bent. En die kunnen je dus ook niet helpen. Vaak steunen ze je ook niet. En dat vind je wel in de Discord.

Ik kan uiteraard niets inhoudelijks laten zien van de Discord, want de mensen die daarin zitten willen natuurlijk dat hun gegevens privé blijven, maar in de video hieronder zie je een kleine indruk van hoe zo’n Discord eruitziet.

Twee smaken van beleggen in Crypto

Als je gaat traden met Crypto dan heb je 2 mogelijkheden.

  • Geld beleggen voor de lange termijn. Je koopt bijvoorbeeld (een deel) Bitcoin en het is je bedoeling om dat vast te houden.
  • Geld beleggen voor de korte termijn. Dan ga je naar de trends en de grafieken kijken en doe je een voorspelling. Of de markt gaat dalen of de markt gaat stijgen. En in beide gevallen kun je goed geld verdienen. Als je maar weet wat je doet en wat je moet doen. Wat je kunt doen leer je in de training en wat er op dit moment zoal speelt, daar kun je vaak informatie over terugvinden in de Discord.

Geld verdienen met Crypto(nite) op de lange termijn

De eerste module van Cryptonite gaat over geld verdienen op de lange termijn. Je hebt het dan eigenlijk meer over investeren en vervolgens vasthouden. Daar hou ik van, dat past het best bij mij. Kopen en wachten tot het beter gaat en dan weer verkopen. Of niet, je kunt het natuurlijk ook vasthouden totdat je het geld ooit echt nodig gaat hebben.

Investeren in crypto doe je het best met Bitvavo

Op lange termijn investeren in Crypto doe je het best met Bitvavo. Bitvavo is Nederlands en de website is bijvoorbeeld ook in het Nederlands. Lekker! Praat toch een stuk makkelijker als je gewoon Nederlands kunt lullen als je ze nodig hebt. In Nederland is Bitvavo marktleider en een toonaangevende digitale valuta exchange in Europa.

Bitvavo werd in 2018 gelanceerd met als doel de kloof tussen traditioneel geld en digitale cryptomunten te overbruggen. Bitvavo maakt crypto voor iedereen toegankelijk door transparante kosten, een breed aanbod van digitale valuta en een gebruiksvriendelijk platform aan te bieden.

Wat zo mooi is, met Bitvavo kan je met lage kosten handelen. Kijk maar eens naar onderstaand overzicht. Dat betekent dus gewoon dat als jij voor € 1.000 crypto koopt dat je € 2,50 moet betalen aan kosten. Valt mee toch! En als je de juiste crypto gekozen hebt dan lach je om zulke bedragen, want als het goed is heb je het binnen no time terugverdiend.

Geld verdienen met crypto(nite) onder

Verder werkt kopen en verkopen echt super simpel en daarmee biedt Bitvavo het beste van twee werelden. Het werkt makkelijk én de kosten zijn laag.

Kun je die jongens en meisjes van Bitvavo wel vertrouwen?

Ja hoor, ik heb daar wel vertrouwen in. Bitvavo is in de eerste plaats een Nederlands bedrijf en gevestigd in Amsterdam. Bitvavo valt onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en heeft een afzonderlijke stichting opgericht die alleen wordt gebruikt om de tegoeden van de gebruikers (wij dus) af te scheiden van het vermogen van Bitvavo.

Alle Bitvavo medewerkers hebben een backgroundcheck doorstaan en hebben een verklaring omtrent gedrag verstrekt. En de medewerkers worden uiteraard getraind om veiligheidsrisico’s zo klein mogelijk te houden. Bitvavo maakt gebruikt van uitgebreide logging voor toegang van werknemers en past geavanceerde monitoringstools toe om ongebruikelijke handelingen te detecteren, waaronder machine learning, afwijkingsdetectie en geïntegreerde threat detectie om potentiële bedreigingen te vinden en meteen onschadelijk te maken.

De code wordt gecheckt door meerdere verschillende gespecialiseerde IT security bedrijven. Tevens worden er penetration tests uitgevoerd op de systemen van Bitvavo. Na elke significante code wijziging, wordt dit proces herhaald om ervoor te zorgen dat de stabiliteit en mate van veiligheid van Bitvavo behouden blijft.

Maar garantie tot aan de deur natuurlijk. Absolute beveiliging bestaat niet, maar Bitvavo doet er wel alles aan om zo veilig mogelijk te werken.

Wat je zelf kunt doen om veilig te werken met Bitvavo

Bitvavo biedt gebruikers meerdere opties om hun account en tegoeden zo goed mogelijk te beveiligen. Optionele veiligheidsinstellingen worden zo duidelijk mogelijk gepresenteerd en gecommuniceerd, om ervoor te zorgen dat Bitvavo gebruikers adequaat beschermd zijn tegen veiligheidsincidenten. Denk bijvoorbeeld aan de twee factor authenticatie (2FA), veiligheidsnotificaties, anti-phishing beveiliging en cold wallets.

Cold Wallets

Dit laatste betekent dat de overgrote meerderheid van de tegoeden offline wordt opgeslagen, op veilige locaties waarbij handmatige en strikte protocollen zijn verbonden voordat ze verplaatst kunnen worden. Deze cold wallets worden bewaard in kluizen van bank-niveau en worden 24/7 gemonitord. Alle kluizen voldoen aan strenge veiligheidscategorie 4+ eisen, de hoogste veiligheidscategorie in Nederland.

De cold wallets van Bitvavo zijn verspreid over meerdere locaties, om er zo veel mogelijk voor te zorgen dat onverwachte fysieke risico’s zoals brand of natuurrampen zo klein mogelijk worden.

Geld verdienen met Crypto op de korte termijn (day-trading)

Op korte termijn handelen in crypto is een hele andere tak van sport. Het is dus in feite ook niet echt investeren, maar handelen. En binnen maximaal 2 weken je crypto ook weer verkopen en als het goed is daarmee je winst pakken.

Wat heb je daarvoor nodig? Dat je grafieken kunt lezen, dat je trends snapt, dat je een strategie hebt. Zodat je ook de punten gaat herkennen wanneer je in wilt stappen. En weer uitstappen. Zonder hebberig te worden. Corné heeft het steeds over dat je ijskoud moet zijn en dat merk ik nu al.

Ik heb namelijk heel erg de neiging om te blijven kijken naar de koersen, nu ik eenmaal met crypto begonnen ben. En als ik na aankoop van mijn munten zie dat de koers daalt, dan dreigt er meteen al een gevoel van paniek. Gelukkig heb ik daar Corné voor, want die legt precies uit wat je wel en wat je niet moet doen en dat maakt dat ik gewoon rustig af kan wachten en mijn strategie kan blijven volgen.

Short term handelen doe je niet met Bitvavo maar met Binance. Ik kan het hele verhaal van Bitvavo herhalen met hoe je je aanmeldt en hoe je aankoopt en verkoopt, maar beide platforms zijn hierin een eind vergelijkbaar. Ze kletsen je er als vanzelf doorheen.

Crypto verhandelen in een dalende markt

We willen natuurlijk allemaal dat de koersen alleen maar omhooggaan en dat we winst na winst pakken. Maar zo werkt het niet in het leven. Er zijn geen bergen zonder dalen en andersom. En zo wéét je ook gewoon dat er goede tijden gaan zijn, maar ook slechte tijden. En nee, dan heb ik het niet over dat tv-programma dat al jaren loopt. Het leuke is echter dat je ook kunt verdienen in tijden van een dalende trend. Als je maar weet hoe je dat aan moet pakken en dat legt Corné je helemaal uit.

Crypto en belasting

Belangrijke module, want ik wist het niet voordat ik met de training van Corné aan de slag ging. Want als je winsten pakt, wat moet je dan richting de belastingdienst doen? En je wilt natuurlijk ook niet te veel betalen, dus wat moet je vooral ook niet doen. Want ja, crypto valt onder Vermogen en Rendementsheffing (box 3 dus). Belangrijk om te weten, je MOET weten wat je coins waard zijn op 1 januari van een bepaald jaar. En wist je al dat KNAB een prachtige rekentool heeft waarin je kunt berekenen hoeveel je moet betalen.  

Tip van mij (en van Corné): haak een boekhouder aan. Banken weten niet hoeveel crypto je hebt, het zijn overige bezittingen. Heel grappig: de belastingdienst weet zo goed als alles van je, maar de waarde van je crypto weten ze dus niet. Voel je nu meteen een kans om gewoon lekker te weinig op te geven? Ik zou het risico niet nemen, want als ze je snappen dan ben je de Sjaak. En weet, met al die digitalisering gaan ze er gewoon ooit achterkomen en dan krijg je hoge boetes.

Nou, zeg het maar. Stap jij, net als ik, nu in crypto? Ik hoor het graag van je en als je nog vragen hebt dan hoor ik graag van je.

Dankjewel voor het lezen van mijn blog over de Cryptonite cursus!

En nog even belangrijk: de tips die ik deel op onlinebusinessbouwer.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’, maar dit is dus zeker GEEN financieel advies!

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie