Dropshipping beginnen? Stappenplan + Gratis Webinar

dropshipping hoe doe je dat boven

Heb je weleens van dropshipping gehoord en zie je jezelf er wel geld mee verdienen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik heb een volledige dropshipping beginners guide geschreven met een handig stappenplan, zodat je ermee aan de slag kunt. Doe er je voordeel mee, zodat je snel en effectief een succesvolle dropshipping business opbouwt! 

Schrijf je in voor het gratis webinar van de Dropship Academy en download gratis een e-book over dropshipping.

Dropshipping wat is het?

Wat betekent dropshipping? Dropshippen is het doorverkopen van producten van iemand anders, zonder dat je die producten zelf op voorraad houdt. En zonder dat je hoeft in te kopen of de producten zelf hoeft te verzenden. ‘Huh’ denk je nu misschien. Hoe dan?

Nou, jij houdt je alleen maar met de verkoop/marketing bezig en werkt samen met je leverancier. Die leverancier houdt de voorraad aan, koopt in en verzendt de producten. Je bent als het ware een tussenpersoon tussen de leverancier en de klant. Maar als winkelier/dropshipper houd jij je op logistiek gebied afzijdig. 

Wat doet een dropshipper precies?

Als je start met dropshippen, dan kies je een niche en de daarbij behorende producten. Je gaat op zoek naar een leverancier die met dropshippers werkt. Dit betekent dat jouw leverancier bereid moet zijn om de bestelde producten direct naar de klant te sturen. Vervolgens maak jij een webshop of je zorgt er in ieder geval voor dat je de producten onder de aandacht brengt bij de niche doelgroep. Je zorgt ook dat de mensen die jouw producten willen kopen bij je kunnen afrekenen. Jij stuurt vervolgens de bestelling door naar de leverancier en hij/zij levert de producten. Jij ontvangt een factuur tegen inkoopprijs van het product en je verkoopt het via jouw verkoopkanaal tegen de gekozen verkoopprijs. De marge tussen de inkoop- en de verkoopprijs is voor jou ?. 

Een dropshipper heeft een winkel, net als Mediamarkt, Blokker, of de beddenzaak op de hoek. Alleen is dit een online winkel. Compleet met webshop, klantenservice en advertenties. Geloof me, dat doe je echt niet ‘even’. Dat is iets waar je voor moet leren (dat is in ieder geval mijn advies). 

Sterker nog: ik weet al heel veel op het gebied van online marketing. Maar de mannen en vrouwen van de High Ticket Dropshipping Academy hebben mij nog heel wat kunnen leren op het gebied van adverteren. Hoe je een goede advertentie opbouwt bijvoorbeeld. En hoe je ervoor zorgt dat je niet te veel betaalt voor advertenties doordat je het heft in eigen hand neemt en zorgt dat jouw advertenties niet aan de verkeerde personen getoond worden. ‘Verkeerde personen’ zijn in dit geval mensen die (nog) niet genoeg interesse hebben in wat je aanbiedt. 

Dropshippen is een vak apart en voor een heleboel mensen is het een compleet nieuw vak. Maar nieuw is niet per se fout of oplichting. Het is gewoon een businessmodel. En ja, er zijn ‘snelle jongens’ die ‘even’ rijk willen worden en die de basisregels van een online shop aan hun laars lappen. Maar het merendeel is betrouwbaar en goed bezig. 

Dropshippen is ook een fantastische mogelijkheid voor traditionele winkels en producenten die zelf geen kaas gegeten hebben van online verkopen. Dat hoeft ook niet. Laat een dropshipper voor je werken en hij/zij neemt de complete techniek en marketing achter de shop uit handen. En dat mag geld kosten. Net als dat fysieke winkels een flinke marge hebben tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs van hun producten, mag je deze marge ook uitbetalen aan een dropshipper. 

Dat heet handelsgeest en daar staan wij Nederlanders bekend om. Sluit je dus aan en laat het vóór je werken. Probeer het in ieder geval en vel daarná pas je oordeel. 

dropshippen hoe doe je dat midden

Waarom dropshippen beginnen?

Waarom zou je kiezen voor dropshippen? Heel simpel: omdat je voor heel weinig geld een volwaardige winkel kunt opstarten. Probeer dat maar eens in een winkelstraat. Alleen al de huur, de andere kosten die bij een fysiek pand komen, de kosten voor personeel en vergeet vooral je voorraad niet. Dat kost allemaal veel geld. 

Kies je voor dropshippen, dan heb je alleen een webshop nodig en kun je in feite werken wanneer je maar wilt. Zolang je er maar voor zorgt dat je je klanten binnen een redelijke tijd antwoord geeft op hun vragen. Wat een redelijke tijd precies is, bepaal jij natuurlijk zelf. De meeste dropshippers houden maximaal 12 uur responstijd aan. 

Ook de volgende punten zijn belangrijk bij dropshippen beginnnen

 • FAQ’s: geef in je webshop antwoord op alle Frequently Asked Questions, hoef je die niet meer iedere keer handmatig te beantwoorden; 
 • Als je het kunt betalen, schakel dan een externe klantenservice in die alle vragen, opmerkingen en problemen met klanten voor je afhandelt; 
 • Een betrouwbare leverancier die zegt wat hij/zij doet en doet wat hij/zij zegt. 

Wat wel jammer is: in een webshop kunnen jouw bezoekers niet proeven, voelen of ruiken. Denk daar goed over na. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw klanten een ‘gevoel’ krijgen bij wat je verkoopt? Denk dan bijvoorbeeld aan: 

 • Proefpakketjes; 
 • Afbeeldingen van hoge kwaliteit waar mensen heel goed op kunnen zien wat ze bij je kopen; 
 • Wellicht toch een magazijn huren dat heel beperkt open is, waar je als klant naar toe kunt komen voor de full experience

Dropshipping hoe beginnen?

Wil je met dropshipping beginnen? Dan heb je natuurlijk wel een paar dingen nodig: 

 • Producten: wat wil je verkopen?;
 • Dropshipping leveranciers: voordat je kunt verkopen wil je natuurlijk wel zeker weten dat je producten kunt leveren en dat je betrouwbaar kunt leveren. Daarom zijn betrouwbare dropshipping leveranciers van levensbelang; 
 • Een webshop: een website waarop je je producten laat zien en waar jouw klanten kunnen bestellen en afrekenen. 

Iedere keer dat jij een product verkoopt, krijgt de leverancier een melding dat hij een product moet verzenden. En dat doet hij dan ook keurig, het liefst in verpakkingsmateriaal met jouw logo erop. Als er een bestelling is, rekent de klant af met jou en krijg jij meteen geld op je rekening. Jij betaalt vervolgens de inkoopprijs aan de leverancier en jij mag de marge tussen de inkoop- en de verkoopprijs houden. Dat kan jouw kassa flink laten rinkelen! 

Dropshipping stappenplan: dit moet je doen!

Dropshipping beginnen? Waar start je dan? Ik heb een uitgebreid stappenplan voor je geschreven zodat je precies weet hoe je tot een succesvolle dropshipping business kunt komen.

Stap 1: Waarom wil je eigenlijk dropshipping beginnen?

Ergens mee beginnen omdat er geld aan te verdienen valt, is geen goede reden om het te doen. Als je ergens echt in wilt slagen, is het belangrijk dat je een WHY hebt. Waarom wil jij aan dropshipping doen? Wat is jouw doel hiermee? En waarom vind je het zo belangrijk om dat doel te verwezenlijken? Mensen met een WHY kunnen doelgericht, met volle focus én met een gezonde dosis zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen aan de slag. Heb je geen duidelijke WHY, dan is de kans groot dat je afhaakt zodra het ingewikkeld wordt. Denk daarom eerst goed na.  

Ook belangrijk: stel concrete doelen die je wilt behalen. Schrijf voor jezelf op wat je binnen 3, 6 en 12 maanden wilt bereiken op het gebied van dropshipping en deel die doelen op in kleinere stappen. Werk elke dag aan je doelen en blijf stappen zetten. Dat is namelijk dé manier om succesvol in dropshipping te worden! 

Stap 2: Lees je goed in over dropshipping Nederland

Wil je met dropshipping starten? Je kunt natuurlijk gewoon een beetje googelen en maar wat proberen, maar dat zal je heel veel tijd en moeite kosten. Zou je niet veel liever meteen goed starten en een dijk van een shop neerzetten die meteen goed geld oplevert? Dat kan, maar dan heb je hulp nodig. Helemaal in het begin van deze blog noemde ik dropshipping Joshua Kaats al even, van Dropship Academy Nederland. 

Ik promoot zijn dropshipping masterclass vol overtuiging, omdat ik er zelf zoveel van geleerd heb. Ook al heb ik niet de ambitie om zelf een shop te maken, de kennis die ik heb opgedaan met deze training is super waardevol voor mij. En dat gun ik jou ook. Deze training is een absolute aanrader en je kunt je aanmelden voor een gratis webinar, zodat Joshua je direct veel meer kan vertellen. Of download het e-book (ook gratis). 

Joshua en zijn team hebben een uitgebreide training gemaakt met oorspronkelijk 9 modules met daarin in totaal 99 lessen. Onmisbare lessen om direct goed van start te gaan. Je kunt deze dropshipping cursus (een dropshipping cursus Nederlands!) aanschaffen en daarmee krijg je alle tools in handen die je nodig hebt. Inmiddels zijn we alweer een paar jaar verder, nadat ik zelf de training heb aangeschaft. En de training is alleen maar verder uitgebreid. Ik laat het zien in onderstaande video:

Stap 3: Kies een dropshipping Nederland niche

Ik kan niet kiezen, dat heb ik mijn hele leven al moeilijk gevonden. Daarom kies ik eigenlijk altijd zo breed mogelijk. Maar het is niet handig. Hoe specifieker jij je niche kiest, hoe makkelijker het wordt om een dropship website te bouwen die ook echt dikke verkopen op gaat leveren. 

Waarom? 

 • Als jij heel specifiek bent in waar je over schrijft dan gaat Google je veel sneller en makkelijker ranken. Je hebt allemaal producten in dezelfde productcategorie. Dus dit zal wel relevant zijn als mensen op deze zoekterm zoeken. En hoppa, je komt steeds hoger in de zoekresultaten. 
 • Als mensen zoeken dan zoeken ze heel specifiek. Zoeken ze een elektrische step dan willen ze dé expert vinden op het gebied van elektrische steps. Daar hebben ze meer vertrouwen in dat die persoon alles weet, dan in iemand die ook nog fietsen, scooters en auto’s verkoopt. 
 • Het is voor jezelf ook veel makkelijker. Het praat makkelijker tegen leveranciers en je kunt laten zien dat je al een heel assortiment hebt van het product dat zij maken. Daar willen ze bij zijn. Je weet ook welke producten je zoekt als je extra leveranciers aan je webshop toe wilt voegen. En je weet ook wat je over jouw producten kunt schrijven, want je wordt ook meer en meer de expert. 

Maar blijf consequent binnen je niche. Wat je natuurlijk wel kunt doen is gewoon een tweede dropship-website starten, maar dan in een andere niche. En daar ga je precies hetzelfde doen. Wil je meer, dan start je gewoon nog een shop. 

Joshua heeft het over De Gouden Doelgroep. In de Dropship Academy wordt precies uitgelegd hoe je jouw goudmijn vindt en hoe je bepaalt of het product dat jij wilt gaan verkopen ook echt een goede keus is. 

Stap 4: Bouw een dropshipping Nederland webshop

Wat is een goede domeinnaam en met welk thema wil je gaan werken? Kortom: hoe wil jij dat jouw visitekaartje/jouw shop eruit komt te zien. Wat heb je allemaal nodig en wat moet je regelen om een dijk van een shop neer te zetten. Een shop die je aan je potentiële leveranciers kunt tonen, zodat zij volmondig ja roepen als jij vraagt of jij hun producten mag gaan promoten. 

Stap 5: Selecteer de juiste dropshipping producten

Het is handig om op zoek te gaan naar een niche waarvan je al meteen ziet dat er dropshippers in actief zijn. Dan weet je namelijk 2 dingen: 

 • De producenten kennen dropshipping, ze werken namelijk met dropshippers; 
 • Er is blijkbaar geld in deze markt te verdienen, anders waren de huidige dropshippers wel al gestopt. 

  Op die manier wordt het direct gemakkelijker om de juiste dropshipping producten te selecteren. Je kunt dit simpelweg afkijken bij andere mensen die aan dropshipping doen! Als het werkt, dan hoef jij het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dat is zonde van je tijd en onnodig. (Let op: ik zeg NIET dat je even alles kunt kopiëren, dat mag niet. Maar inspiratie opdoen mag altijd.)

Stap 6: Zoek geschikte dropshipping leveranciers

Als je shop eenmaal staat, is dat jouw visitekaartje om bij leveranciers binnen te komen. Maar jij wilt niet zomaar leveranciers vinden. Je wilt de beste dropshipping leveranciers die er zijn. Hoe bepaal je wie dat zijn en wat zeg je vervolgens tegen die dropshipping leveranciers om hun interesse te wekken? Dat is superbelangrijk! Kies in elk geval leveranciers die producten aanbieden die passen bij jouw niche. Doe je dit niet, dan is de kans heel klein dat je producten zal verkopen. 

dropshipping hoe doe je dat onder

Een vraag die ik regelmatig krijg is ‘Hoe vind ik die dropshipping leveranciers dan?’ En ‘Zijn alle leveranciers bereid om te dropshippen?’ Het antwoord op die laatste vraag is nee. Sterker nog: er zijn echt nog genoeg leveranciers die nog nooit van dropshipping gehoord hebben. Of zij hebben er wel van gehoord, maar zijn ertegen. Dus bereid je ook voor op mailtjes met de meest rottige opmerkingen. 

Ik leg die opmerkingen naast mij neer, want die leveranciers weten niet wat ze missen. Wat missen ze dan? Een kans om extra omzet te maken. Veel extra omzet. Want als ze niet met dropshippers werken, is de kans groot dat ze de online markt grotendeels links laten liggen. 

Maar goed, hoe vind je dropshipping leveranciers? Bijvoorbeeld op AliExpress of dropshipping Bol.com. Daar kan je vooral terecht voor de wat goedkopere producten. Ik ben zelf fan van de zogenaamde High Ticket leveranciers met duurdere dropshipping producten die je voor minimaal 200 euro per stuk verkoopt. 

Hoe vind je dropshipping leveranciers Nederland?

 • Bepaal welke producten je wilt verkopen en welke dropshipping producten in jouw webshop passen; 
 • Google op die producten en kijk of je aanbieders ziet die aan dropshipping doen. Hint: dat zie je aan dat verkopers van die producten geen fysieke winkel hebben. Een dropshipping groothandel, bijvoorbeeld;
 • Ga op zoek naar dropshipping leveranciers Nederland. Welke bedrijven kunnen de dropshipping producten leveren die jij wilt verkopen én zijn dropshipping proof? (dat heb je ontdekt bij de vorige stap); 
 • Benader deze dropshipping leveranciers en hoop op een positief antwoord! 
Extra tip over dropshipping leveranciers Nederland vinden

Zoek het adres van een leverancier op in Google Maps en kijk of het een winkel is. Zie je een kantoorpand of een loods op een industrieterrein, dan is dat vast geen echte winkel. Vaak staat er bij een dropshipper ook bij dat het adres geen bezoekadres is. Als je meerdere shops vindt waar dit aan de hand is, dan kan je er van uit gaan dat er in deze markt aan dropshipping wordt gedaan. 

Dit zijn de stappen, maar je hebt natuurlijk meer informatie nodig. Zoals: wat ga je zeggen tegen de dropshipping leveranciers die je benadert. En wat zeg je vooral ook NIET. Het gaat veel te ver om dat allemaal hier uit te leggen. Dat zijn dan ook dingen die je leert als je meedoet met de training van de Dropshipping Academy. Meer weten, klik hier 

Stap 7: Zorg voor een converterende dropshipping Nederland website

Converteren is een moeilijk woord voor verkopen. Hoe zorg je ervoor dat klanten bij jou gaan kopen. Wat je daar bijvoorbeeld voor nodig hebt is goede teksten en omschrijvingen. Je wilt dat bezoekers op je website komen en dat ze meteen denken ‘dit wil ik’. Het is niet moeilijk, maar je moet het even weten waar je op moet letten. 

Verder is het natuurlijk ook superbelangrijk dat je teksten door Google gevonden worden. Ook dit is niet moeilijk maar als je niet weet hoe je dit handig aanpakt dan laat je gegarandeerd veel geld liggen. Verder wil je je shop op alle punten optimaliseren om het jouw bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken om bij jou te kopen. Vertrouwen is alles. 

Stap 8: Maak een dropshipping Nederland sales funnel

In de Dropshipping Academy wordt een module behandeld die gaat over adverteren op Google. De kennis die hier gedeeld wordt, kan natuurlijk ook op Facebook worden toegepast. En wat zijn de mannen van de High Ticket Dropship Academy hier slim in. Zij vertellen je precies wat je wilt weten, om te voorkomen dat je met veel te veel geld adverteert en er te weinig voor terug krijgt. Dat is wat heel veel adverteerders overkomt en wat jij nu kunt voorkomen! Jij wilt exact weten wat je wel en wat je niet moet doen, waar je op moet letten en hoe je kunt optimaliseren. In module 6 van de training wordt dit helemaal uitgelegd en je kunt de instructievideo’s gewoon na-apen, maar dan voor jouw eigen dropshipping producten. Menig high ticket Dropship Academy review is hier lovend over!

Het verschil tussen High Ticket Dropshipping en Low Ticket Dropshipping (review en ervaring)

Er is niets mis met dropshippen Nederland!

Er is niets mis met dropshippen, echt niet. Het is gewoon een verdienmodel. Ja, als dropshipper kun je je dropshipping producten gewoon bij AliExpress inkopen. En ja, als je als consument naar AliExpress gaat dan kan je ook zelf bij AliExpress bestellen, daar hoeft helemaal geen dropshipper tussen te zitten. Maar wíl je dat ook? 

Een dropshipper doet (als het goed is) onderzoek naar verschillende leveranciers. Hij checkt de betrouwbaarheid, maakt goede afspraken en als de dropshipper het echt goed wil doen dan regelt hij zelfs een mooie verpakking met zijn eigen bedrijfsgegevens en branding. 

Wat ook heel fijn is aan kopen bij een dropshipper: je hebt je bestelling gewoon bij een Nederlands bedrijf gedaan. Je kunt dus ook makkelijk retourneren (tenzij er natuurlijk andere voorwaarden gelden voor jouw product). Als je met een betrouwbare dropshipper in zee bent gegaan dan krijg je zonder meer je geld teruggestort als er iets niet klopt. De voorwaarden hiervoor kun je als het goed is op de website terugvinden, dus check die altijd van tevoren. Verder heeft een dropshipper vaak keurmerken op zijn website staan. Gaat het niet zoals beloofd was, dan kan je een klacht indienen. Die keurmerken zijn er niet voor niets en ik weet uit eigen Dropship Academy ervaringen dat het niet eenvoudig is om een keurmerk te krijgen. 

De dropshipper neemt jouw producten retour en hij mag het vervolgens regelen hoe die producten weer teruggaan naar China. Wil jij dat allemaal zelf gaan regelen en proberen om je geld terug te krijgen uit China? Ik denk het niet. En mag die service die de dropshipper hiermee biedt geld kosten? Ik denk het wel. Hij loopt het risico en hij lost eventuele moeilijkheden voor je op. 

Dropshipping Nederland of affiliate marketing?

Zijn dropshippers oplichters midden

Kies je voor dropshipping of affiliate marketing? Dit zijn twee technieken die je geld kunnen opleveren, maar ze verschillen wel van elkaar. Dus welke kies je? Voor mij is het een beetje een gewetensvraag. Met dropshipping laat je producten verzenden. Ik ben zelf fan van consuminderen, dus ik heb besloten dat dropshipping niet te verenigen is met waar ik voor sta. Gelukkig zijn we allemaal anders en ik kan mij ook heel goed voorstellen dat iemand anders hier geen enkel probleem mee heeft. Ik kies zelf voor affiliate marketing, maar iemand anders wellicht voor dropshipping en dat is prima. 

Het verschil tussen dropshipping en affiliate marketing is dat je bij dropshippen producten VERKOOPT. Jij mag het verschil tussen de in- en verkoopprijs houden. Bij affiliate marketing PROMOOT je producten of diensten van een andere ondernemer. Je krijgt een vergoeding voor iedere verkoop die via jouw kanalen gerealiseerd is. Dat wordt bijgehouden middels de affiliate linkjes die jij op je website plaatst. Daar is een code in verwerkt waardoor de leverancier kan zien dat een verkoop via jou heeft plaatsgevonden. Meer over affiliate marketing lees je in de uitgebreide affiliate marketing beginners guide

Dropship Academy Review

Zoals je hebt kunnen lezen, ben ik zelf heel enthousiast over high ticket dropshipping Nederland. Zeg je nu ‘je hebt me overtuigd, ik wil leren dropshippen’? Cool, dan heb ik een mooi aanbod voor je. Je kunt namelijk een gratis Dropship e-book aanvragen. Voor de lezers onder ons, check it out! Menig Dropship Academy review laat je inzien hoe waardevol deze dropshipping training is!

Meest gestelde vragen over dropshipping Nederland

Met dropshipping beginnen maar heb je nog enkele vragen? Grote kans dat jouw vraag eerder is gesteld. Ik heb daarom een lijst van veel gestelde vragen voor je opgesteld. Staat jouw vraag er niet tussen? Plaats dan een reactie onderaan het artikel.

#1 Dropshipping Nederland: Is dropshipping leren moeilijk?

Dropshippen is niet moeilijk, maar je hebt een webshop nodig en je hebt producten nodig. Voor die producten heb je ook leveranciers nodig en je moet er ook nog voor zorgen dat de producten verzonden worden. Uiteraard zijn daar weer passende oplossingen voor, zoals fulfilmentcenters.  Bij fulfilment worden goederen opgeslagen in een magazijn en wordt de voorraad bijgehouden. Ook worden producten ingepakt en verzonden en worden retouren netjes verwerkt. Je kunt zelfs je klantenservice uitbesteden aan een fulfilmentcenter. Zie je hoe ontwikkeld dropshipping Nederland al is!

Want daar krijg je natuurlijk ook mee te maken. Je verkoopt echt iets en het moet geleverd worden. Maar je klanten kunnen producten ook retourneren. Wat doe je daar mee? Gaan die producten terug naar de leverancier of staan ze straks bij jou in de hal?

En wat doe je met alle vragen die klanten stellen? Want in mijn ogen ben je gewoon echt een winkel gestart. Als jij bijvoorbeeld nu zou beslissen om matrassen te gaan verkopen en je zou een fysieke winkel bouwen in een winkelstraat, dan weet je dat er mensen binnenkomen met allerlei intelligente vragen over matrassen. Dat is met een webshop net zo goed. Dus weet jij daar antwoord op?

Nog een belangrijk punt: hoe ga je ervoor zorgen dat jouw shop gevonden wordt op internet. Dat potentiële klanten op jouw shop terecht komen en bij je kopen. Daar zal je vertrouwen voor op moeten bouwen. Hoe doe je dat, zeker als je nog maar net begint. Dit zijn allemaal vragen waar je over moet nadenken als dropshipper.

Meteen alle antwoorden krijgen? Doe mee met het gratis webinar over Dropshippen

#2 Wat kost dropshippen?

Wat dropshippen kost, kan ik niet zomaar uitleggen. Maar zoals ik al zei: je hebt in ieder geval een shop nodig. Je wilt natuurlijk dat klanten bij je kunnen afrekenen, dus je zal ook iets van een betaalsysteem moeten hebben. Verder zijn er verschillende apps te koop die je leven als dropshipper een stuk makkelijker maken. Uiteindelijk bepaal jij zelf hoe duur je het maakt.

Vergeet ook het uiterlijk van je shop niet. Je wilt natuurlijk wel opvallen en uitblinken tussen al die bestaande shops in Nederland. Kan je dat zelf helemaal mooi opmaken of heb je daar toch liever een designer bij? Als je duurdere producten verkoopt, dan wil je ook een gelikte winkel neerzetten. Ook wil je graag een keurmerk plaatsen om meer vertrouwen uit te stralen.

En dan je algemene voorwaarden. Die wil je in orde hebben. Zo zorg je ervoor dat je jezelf niet in de vingers snijdt, dat je aan alle wet- en regelgeving voldoet en dat je gedoe voorkomt. Dit wil je allemaal goed geregeld hebben en daarvoor is vaak een juridisch advies nodig. Dat kost echter wel geld.

En hoe zorg je ervoor dat je bezoekers naar je shop krijgt? Daarvoor wil je adverteren. Adverteren kost geld en als je het niet goed doet kost adverteren heel veel geld en levert het weinig op.

Wat heb je in mijn ogen echt nodig?

 • Een website/shop. Dus een domeinnaam, hosting en software om je shop in te bouwen (bijvoorbeeld Shopify). De prijzen verschillen per provider;
 • Branding, zodat je shop er mooi uit komt te zien (en vooral ook betrouwbaar);
 • Kloppende algemene voorwaarden;
 • Betaalsysteem;
 • Keurmerk;
 • Zakelijk telefoonnummer;
 • Zakelijk e-mailadres;
 • Advertentiebudget;
 • Apps die jouw leven als dropshipper een stuk makkelijker maken;
 • Iemand die je helpt om hier vanaf het allereerste begin een smooth money-machine van te maken. Dat leer je van Joshua Kaats

#3 Wat verdien je met dropshippen?

Wat je verdient met dropshipping? Daar kan ik geen zinnig antwoord op geven. Ik heb voorbeelden gezien van mensen die tonnen (of zelfs miljoenen) aan dropshipping geld verdienen en er zijn ook dropshippers die meerdere shops gebouwd hebben en steeds maar geen omzet draaien.

Ik zet met opzet ‘omzet’ in de laatste zin. Want als jij voor duizenden euro’s producten verkoopt dan heb je het over omzet en nog niet over winst. Winst is wat er overblijft als alle kosten betaald zijn en het is belangrijk dat je precies weet wat je omzet, je kosten en je winst zijn. Als je dat niet goed weet dan kan het zomaar zijn dat jij denkt dat je leuk aan het verdienen bent, maar dat je eigenlijk keihard verlies draait.

Maar goed, bij dropshipping mag je toch denken aan marges van rond de 40%. Dus als jij een product verkoopt voor 1000 euro en je hoeft maar 600 euro te betalen aan de leverancier, dan houd je toch 400 euro over. Stel je voor dat je elke week twee van zulke producten verkoopt, dan heb je toch 3200 euro per maand in the pocket. En dan snap je misschien ook direct dat dropshippers geen enkele moeite hebben met investeren in een training over dropshippen die ze weer verder brengt. Het verdient zichzelf (als het goed is) meteen weer terug.

#4 Wat zijn dropshipping nadelen?

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan dropshippen. Je bent bijvoorbeeld afhankelijk van je leverancier. Als hij of zij er een zooitje van maakt dan zit jij met de ellende. Of als je leverancier er mee stopt. Maar goed, dan vind je vast snel weer een andere leverancier.

Wat ik verder een nadeel vind is dat je spullen over de hele wereld gaat sturen. Niet echt milieubewust en daarom ben ik fan van High Ticket Dropshippen. Dan maak je gebruik van Nederlandse leveranciers (of in ieder geval uit Europa) en werk je met duurdere producten, dus hogere marges.

Tot slot kan een succesvolle shop veel werk betekenen. Denk hierbij aan potentiële klanten die bellen, retouren die geregeld moeten worden, zendingen die vertraging oplopen, enz. Aan de andere kant, als jouw shop echt succesvol is, dan huur je daar lekker mensen voor in die dat voor je regelen.

#5 Is dropshippen slecht voor het milieu?

Dropshipping is niet goed voor het milieu. Welke optie je ook kiest, je bent pakjes aan het versturen. De producten moeten allereerst gemaakt worden (vaak al een belasting voor het milieu), dan moeten de spullen vervoerd worden (bijna altijd een belasting voor het milieu). En spullen worden op een dag weggegooid. Ook weer slecht voor het milieu.

Maar laten we het niet erger maken dan het is. We hebben gewoon bepaalde spullen nodig en mensen kopen die spullen toch. Of dat nu bij een dropshipper is of in een winkel, dat maakt niet uit.

Wat je wel kunt doen is bewust kiezen voor een milieubewuste manier van dropshippen. En dat is High Ticket Dropshippen.

#6 Wat is High Ticket Dropshipping?

 • Met High Ticket Dropshipping kies je voor duurdere producten met hoge marges. Je hoeft dus ook maar (relatief) weinig te verkopen om toch goed geld binnen te halen;
 • Je verkoop niet zomaar producten, je wilt als expert gezien worden in die markt;
 • Met High Ticket Dropshipping verkoop je producten van Nederlandse of in ieder geval Europese leveranciers. Scheelt je een hoop gedoe en je kunt korte levertijden hanteren.;
 • Met High Ticket Dropshipping heb je vaak minder problemen met klanten. Je hebt waarschijnlijk minder klanten nodig dan bij Low Ticket Dropshipping. En minder klanten betekent zeer waarschijnlijk minder problemen. Minder retourneren (want je verkoopt minder producten). Gewoon minder gedoe. En dat geeft jou tijd om langer in je hangmat te blijven liggen. Je bouwt een band op met jouw leveranciers en je gaat voor een win-win situatie voor jullie allebei.

Maar hoe doe je dat, starten met High Ticket Dropshippen? Goed nieuws, daar heeft Joshua Kaats een gratis masterclass over gemaakt. Ja GRATIS. Het kost je alleen een uur van je tijd en in dat uur ontdek je exact wat er nodig is om te gaan dropshippen en kun je meteen voor jezelf kijken of dit een business is waar jij in wilt zitten. Eerst zien en dan beslissen of het bij je past.

#7 Welke producten wil je niet dropshippen? 

In mijn ogen kan je alles dropshippen, maar er zijn een aantal producten waar ik zelf niet voor zou kiezen:

 • Levende dieren;
 • Bederfelijke goederen, zeker niet als je weet dat de producten er lang over doen voor ze bij de consument zijn;
 • Kleding. Zou ik zelf nooit voor kiezen omdat we het van onszelf weten: als we een shirtje bestellen dan bestellen we er 3. Eentje in onze echte maat en voor de zekerheid een maatje groter en een maatje kleiner. Degene die het mooist zit houden we en de rest gaat terug. En als niks mooi zit gaat alles terug. Kleding gaat je dus veel te veel retouren opleveren en wat doe jij weer met de kleding die terugkomt? Een hoop gedoe dus;
 • Electronica/elektrische apparaten die storingsgevoelig zijn. Zou ik niet doen. Je wilt gewoon voorkomen dat je veel retouren krijgt en al helemaal dat mensen ontevreden zijn omdat iets niet naar behoren werkt.

#8 Zijn dropshippers oplichters?

Mijn antwoord op de vraag of dropshippers oplichters zijn is volmondig ‘nee’. Natuurlijk zijn er dropshippers die de boel belazeren en de gekochte producten nooit opsturen. Ook zullen er inferieure producten geleverd worden waar je als klant niets mee kunt. Maar is dat niet in alle branches het geval? Je hebt goede werknemers en slechte werknemers, goede klusjesmannen en slechte klusjesmannen. En zo heb je ook goede dropshippers en dropshippers die er een potje van maken.

Ik ben het er wel mee eens dat dropshipping te rooskleurig wordt voorgesteld. Bouw ‘even’ een shop, regel ‘even’ leveranciers, kies ‘even’ producten en gaan met die banaan. Het is echt wel meer dan dat. Iedereen weet dat 80% van een taak binnen no time klaar is, maar die laatste 20% die maakt je horendol. Zo is het ook met het maken van een shop. Bepaalde kleine dingen lukken gewoon niet en daar ben je er uren (zo niet dagen) zoet mee.

Ook niet alle leveranciers staan om jouw diensten te springen en je zal vast een paar rotreacties krijgen. Of je hebt gedoe met producten die gewoon niet goed zijn of die veel te laat worden verstuurd. En wat denk je van retourneren? Staat straks heel jouw huis vol met lampen die teruggestuurd worden of met bureaus die mensen toch niet willen hebben? Voor mij voelt dat als een hoop gedoe, maar als dat voor jou niet zo voelt dan kan dropshipping heel interessant zijn!

Maar zorg in ieder geval dat je leert hoe het moet. Je hoeft natuurlijk niet per se naar de Dropship Academy te gaan, er zijn nog andere aanbieders. Doe wat goed voelt voor jou en kies de leraar die bij je past. Voor mij was dat Joshua Kaats en ik kan volmondig zeggen ‘Joshua Kaats levert wat hij belooft.’ En ja, je zal het zelf moeten doen en zelf moeten bouwen, maar als je dat doet dan is de toekomst die Joshua je voorspiegelt echt haalbaar.

Voordat je een beslissing neemt, wil je vast even testen of het iets voor jou is. En dat kan! Doe mee met een gratis webinar van Joshua Kaats of download zijn gratis e-book. Als je dat gedaan hebt kan je gefundeerd zelf een beslissing maken over of je deze manier van werken een kans wilt geven of niet.

#9 Kan dropshippen ook fout gaan?

Natuurlijk kan dat ook fout gaan. Net zo goed als er onbetrouwbare chauffeurs zijn, of onbetrouwbare bankiers zijn er ook onbetrouwbare dropshippers. Maar neem maar van mij aan, het overgrote deel is gewoon heel serieus met de business bezig. Daarom is er ook zoveel vraag naar de Dropship Academy van Joshua Kaats!

In een artikel van RTL nieuws over dropshipping werd gezegd dat er veel mis kan gaan. Een föhn uit China zou bijvoorbeeld niet goed kunnen zijn en zomaar in de brand kunnen vliegen. Ja, dat zou kunnen. Dat is dus iets wat de dropshipper zou moeten checken. Nog veiliger: als ik zou dropshippen, dan zou ik nooit voor elektronische apparatuur kiezen. Veel te risicovol!

Maar om dan maar gelijk te beweren dat je duidelijk moet aangeven op je dropship website dat je producten uit China komen, dat vind ik wel weer een beetje ver gaan. Het is een beetje naïef om te denken dat alleen dropshippers producten in China bestellen. Als je in fysieke winkels op de labeltjes kijkt, dan zal je je verbazen over hoeveel producten daar ook gewoon vandaan komen. En ja, die fysieke winkels kopen ook voor weinig geld hun spullen in via China (of een land daar in de buurt) en gooien de prijs ook rustig 10 keer of 20 keer omhoog. Dat mag gewoon, daar zeurt niemand over. Maar als een dropshipper het doet riekt het ineens naar oplichting. Onterecht!

Wat dropshippers wel doen (als het goed is) is vertellen wat de levertijd van producten is. En dan kan dat zomaar 4 weken zijn. Je kunt ook geluk hebben: dat jouw dropshipper een risico heeft genomen door gewoon alvast een hoop producten op voorraad te hebben, zodat hij direct kan leveren. Als jij zelf bij AliExpress zou bestellen, dan moet je weken wachten. Met de coronacrisis misschien zelfs wel maanden. Drie hoeraatjes voor de dropshipper die commercieel nadenkt en jou een handje helpt! En een geweldig applaus voor Joshua Kaats en zijn dropshipping training!

Dankjewel voor het lezen van de Dropshipping Nederland Beginners Guide!

Nu je alles weet over dropshipping Nederland ben je klaar om te starten met het gratis webinar van de Dropship Academy en het lezen van het gratis e-book over dropshipping. Heb je vragen over de Dropshipping Nederland Beginners Guide? Plaats dan gerust een reactie.

En nog even belangrijk: de tips die ik deel op onlinebusinessbouwer.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

Wil je meer leren over online geld verdienen? Lees dan mijn artikel over online geld verdienen en maak kennis met andere manieren van online geld verdienen.

Plaats een reactie