Cash Cow University Review (2022) | Profiteer van 300 euro korting!

Heel eerlijk, ik had er nog nooit van gehoord. De Cash Cow University. Ik wist wel dat er manieren waren om flink geld te verdienen met YouTube, maar ik besef nu dat ik daarin veel te klein dacht. My bad. Maar ik weet nu beter en ik neem je graag mee in wat ik ontdekt heb. Doe er je voordeel mee.

Weet je al dat je wilt gaan knallen met YouTube-video’s en dat Luciën en Florian jou hierbij kunnen helpen. Dan heb ik meteen een no-brainer voor je. Klik op deze link en krijg 300 euro KORTING voor de Cash Cow University. Die 300 euro KORTING krijg je door bij de couponcode CASHENMAAR in te vullen.

Wat is Cash Cow?

Als je het woord letterlijk vertaalt dan betekent Cash Cow ‘geld-koe’. Word je niet veel wijzer van of wel?!? Nee, een betere vertaling is dit: Een cash cow is een bedrijf of product of dienst dat voortdurend geld opbrengt. De kip en de gouden eieren zou dus een betere vertaling zijn.

Wat is Cash Cow in dit geval: wat je gaat doen is video’s maken voor YouTube en die video’s gaan jou een constante stroom aan inkomsten opleveren. Niet meteen, want je moet eerst bouwen aan je kanaal. Wat heb je namelijk nodig: je kanaal moet minimaal 1000 abonnees hebben en minimaal 4000 uren aan geldige kijktijd voor openbare video’s.

Op het moment dat je aan deze eisen voldoet gaat je kanaal geld opleveren. Dus hoe meer video’s en hoe beter je content hoe langer kijkers naar je video’s kijken, hoe meer geld je kunt verdienen.

❓Maar wat voor video’s dan?

❓Moet je daar zelf op staan/kom je zelf in beeld?

❓Waar moeten de video’s over gaan?

❓Hoe maak je in vredesnaam die video’s?

Allemaal vragen waar je in de Cashcow University antwoord op krijgt.

Wat is de Cash Cow University?

De Cashcow University is opgericht door Luciën en Florian, een tweeling. Dat is ook wel grappig als je de video’s luistert, want ze lijken niet alleen uiterlijk op elkaar maar ik hoor ook het verschil niet in hun stemmen.

Maar goed, Florian en Luciën zijn nog maar een paar jaar geleden begonnen met online ondernemen en na een teleurstellende start met dropshippen zijn ze in de Cash Cow/YouTube terecht gekomen. Ze zijn nu hartstikke goed in wat ze doen, namelijk Cashcow video’s maken en ze geven ons nu de kans om dit van hen te leren.

Mijn eerste indruk van de training was meteen positief. De lessen/modules zijn to the point en ze kletsen er allebei stevig van door. Als je een dag video’s gaat luisteren dan ben je erdoorheen en weet je precies wat de stappen zijn die je moet zetten. Van A tot Z met templates, tips over platformen die je kunt gebruiken en volledig uitgeschreven (e-mail)scripts.

Kortom: ze hebben een zeer complete cashcow cursus gemaakt waarmee je feitelijk morgen direct mee aan de slag kunt. Vandaag alle video’s kijken en dan morgen gewoon aan de slag.

Inhoud van de Cash Cow Cursus

Module 1 van de Cash Cow Cursus: Introductie

Zoals altijd start een cursus met de introductie. Hier geven de heren algemene informatie over hoe de training werkt en wat je kunt verwachten. Fijn om te weten, maar als je deze module overslaat is er geen man (of vrouw) overboord. Ontdek je het vanzelf as you grow.

Module 2: Building the engines

In deze module worden de basisbenodigheden uitgelegd. Voordat je kunt starten met video’s maken heb je bepaalde zaken nodig. Heel belangrijk: kies een goede niche. En een goede niche is niet alleen een niche die veel geld oplevert, maar kijk ook vooral naar wat je interesse heeft en houdt. Want je gaat dingen uitbesteden maar er zijn ook zaken die je zelf moet regelen en bedenken.

Doe jezelf een groot plezier en kies dus voor een onderwerp waar je zelf ook blij van wordt. Uiteraard leveren de mannen een complete lijst met mogelijkheden en vertellen ze je ook in welke niches je zeker NIET moet stappen.

Ook belangrijk, er zijn niches die meer geld opleveren en er zijn niches die belachelijk weinig geld opleveren. Daar wil je een goede keuze in maken. De heren hebben dit helder en laten je graag zien waar je op kunt rekenen als je een bepaalde niche kiest.

En dan natuurlijk YouTube, the place where the magic happens. Luciën en Florian nemen je helemaal mee in alle instellingen en benodigheden om deze basis klaar te zetten.

Module 3: Cash Cow Kanaal

In module 3 krijg je de uitleg over waar je video’s aan moeten voldoen. Welke elementen moeten er in je video zitten om succesvolle video’s te maken? Hoe maak je een goede titel en hoe kan je een enorme shortcut nemen om snel goede titels te vinden? Is niet moeilijk, maar je moet het even weten.

Kijk ook naar jezelf, als jij op YouTube bent, waar kijk je dan naar? Het beeld waarmee de video gepresenteerd wordt natuurlijk. Dat heet de thumbnail en daar is een strategie voor hoe je die op wilt bouwen. Hoppa, die strategie krijg je natuurlijk.

Ondanks dat de heren ervanuit gaan dat je het maken van de video’s uitbesteedt, laten ze je ook zien hoe je zelf een thumbnail kunt maken. Dat doe je in Canva. Superhandig en leuk om te zien hoe zij heel snel de mooiste dingen maken. Ik werk zelf best vaak in Canva, maar ik heb echt nog Ninjatips gezien.

Ook belangrijk: het kan ook wel eens misgaan. Dat je een strike of een claim aan je broek krijgt. Wat doe je dan? Want als het goed is ga je heel veel werk uitbesteden en je kunt gewoon niet alles controleren en weten. En dan gaat het dus ook wel eens mis. En 3 strikes, you are out (lees: dan wordt je YouTube-kanaal opgeheven). Dus dat wil je voorkomen, want dan heb je alles voor niks gedaan. Geen paniek, want Luciën en Florian vertellen je precies wat je kunt doen (compleet met scripts).

Module 4: Team Building

Daar gaan we, we gaan het werk uitbesteden. Want heel eerlijk: het kost mij te veel tijd om de video’s zelf te maken en nog veel belangrijker: ik ben er gewoon niet goed genoeg in. Florian en Luciën nemen je dus mee in de wondere wereld van Fiverr en Upwork.

Ze nemen je aan de hand mee om op zoek te gaan naar een:

  • Scriptwriter
  • Voice-over
  • Video-editer
  • Thumbnail Designer

Wederom compleet met templates en e-mailscripts om te versturen. En met heel veel tips hoe het goedkoper en makkelijker kan.

Hier komt ook het kiezen van de niche weer in beeld en het belang van gevoel hebben bij je niche. Want jij geeft de opdrachten. Jij bepaalt over welk onderwerp een video gemaakt moet worden en hoe het er uit moet komen te zien. Je wilt ook aan de richtlijnen voor een succesvolle video voldoen, dus je wilt de juiste instructies geven aan de mensen die je inhuurt. Luciën en Florian vertellen precies wat je moet zeggen tegen wie en waarom dat zo is.

Module 5: Automatiseren

Je wilt zo snel mogelijk een geoliede machine optuigen waarbij jij alleen de onderwerpen aan hoeft te dragen en dat jouw team gewoon zo snel mogelijk aan de slag kan. Dat ze weten wat je van ze verlangt. Want je wilt IEDERE DAG een video plaatsen en dat is echt aanpoten. Dus een strakke organisatie is van levensbelang.

Hoe organiseren zij hun zaakjes? In Asana. Ook hier krijg je weer een complete handleiding hoe je dat het beste kunt doen, zodat jij en je team weten waar je aan toe bent en dat je iedere dag die Cashcow video kunt plaatsen waardoor jouw YouTube-kanaal groeit en binnen no-time 1000 abonnees en minimaal 4000 uren aan geldige kijktijd heeft en het geld binnen gaat stromen.

Module 6: Shorts Kanaal

Dit vond ik eerlijk gezegd een beetje een rare module. Ik had ‘m niet verwacht omdat in eerdere video’s uitgelegd wordt voor wat voor soort video’s je kunt kiezen en feitelijk werd er gezegd dat je beter niet voor een Shorts Kanaal kunt kiezen. Levert gewoon niet genoeg op en het is vragen om claims.

En dan is er toch ineens een module over een shorts kanaal. Het zijn 3 lessen en op dit moment (14 juni 2022) zijn de laatste 2 lessen nog niet toegevoegd. Maar goed, ik had sowieso geen interesse in deze video’s omdat ik al besloten had om met het advies van Florian en Luciën mee te gaan en niet voor een shorts kanaal te kiezen.

Cashcow University Review

Zoals ik al eerder schreef word ik erg blij van deze complete cash cow cursus. Even een dag gaan zitten en je bent er doorheen en ik vind de video’s ook fijn om naar te kijken en naar te luisteren. En de informatie wordt kort maar krachtig gegeven.

In eerste instantie dacht ik even dat het maar heel weinig content zou zijn, omdat ik maar 6 modules zag. Maar die 6 modules zijn goed gevuld en er zitten echt video’s tussen die rond een half uur duren.

Veel informatie dus en vooral ook een minutieus uitgewerkt stappenplan om zelf een cash cow videokanaal op te zetten.

Wie zijn Luciën en Florian van Esch (de oprichters van de Cashcow University)?

Online is er niet zo veel over de heren te vinden, maar ik heb een mooie podcast gevonden waarin ze veel over zichzelf vertellen. Ik geef je hier de samenvatting.

Florian en Luciën (2000) zijn een tweeling. Toen ze nog maar net 20 jaar waren hadden ze in 1,5 jaar tijd een MEGA bedrijf succesvol weten op te zetten. In 2020 was hun omzet namelijk in 4 maanden tijd al € 2.000.000,-. Yep, 2 miljoen in 4 maanden.  Waar leeftijdsgenoten andere dingen deden zaten Florian en Luciën in de zomer binnen achter hun laptop. En de resultaten waren in eerste instantie slecht. Maar ze gingen door. En kregen succes!

Florian en Luciën van Esch

Hun achtergrond: ze komen uit een gewoon gezin. Hun vader had een schildersbedrijf en hun moeder had ook een baan. Als tieners zaten de heren gewoon op school, hadden ze bijbaantjes (bijvoorbeeld bij Praxis en vuilnisman en drager bij begrafenissen). Maar voor 5 euro per uur werken, dat was niet wat ze wilden. Daarnaast deden ze ook nog aan topsport, namelijk wedstrijdzwemmen. Kortom: ze wisten echt wel wat hard werken was.

Op een bepaald moment hadden ze genoeg van hard werken en weinig geld verdienen en toen kwam E-commerce op hun pad. Het belangrijkste doel was dat het leven niet alleen leuk moest zijn, maar ze wilden ook rijk worden. Googelen maar en ze zochten naar ‘hoe kan ik rijk worden’. Ze startten een dropship-business. Maar die kwam niet van de grond. 9 maanden kei- en keihard werken en zo goed als geen sales. Op dat moment kwam hun eerste mentor in beeld, Joshua Kaats. Met zijn hulp schoten de sales omhoog en Florian en Luciën wisten: deze kennis kunnen wij ook weer doorgeven aan anderen.

Hun grootste fout? Ze hadden zelf het gevoel dat ze eerst resultaten moesten hebben voordat ze contact konden zoeken met gelijkgestemden die in dezelfde business zaten. En ze dachten ook dat ze het wel alleen konden. Ze weten nu beter, want een mentor hebben maakt hét verschil in je leven. Dat is nu dus het belangrijkste in hun bedrijf: zorgen dat ze zelf altijd een mentor hebben die hen verder kan helpen. Maar vooral ook dat ze andere mensen willen helpen. Dat doen ze nu dus bijvoorbeeld met de Cash Cow University. Want als je bereid bent om hard te werken, dan kun jij ook de resultaten halen die zij halen.

Wat nog leuk is om te vermelden: ze zijn fan van bepaalde boeken en die boeken zijn ook mijn favoriet. Zo is daar:

Het miljonairsbrein ontrafeld. Dit boek was voor mij ook zo’n eye-opener. Je leest en leert hoe rijke mensen denken, wat ze wel doen en wat ze vooral ook niet doen. En het is zoooo simpel, maar je moet het maar even weten.

> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 7 februari 2023 - 02:01

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt van Dale Carnegie. Ook zo’n knaller. Succes komt voornamelijk door het vermogen om ideeën te uiten, leiderschap te tonen en enthousiasme op te wekken bij anderen. Hoe je dat doet vertelt Dale in zijn boek.

> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 7 februari 2023 - 02:01

En dan natuurlijk Think and grow rich van Michael Pilarzcyk. Dat boek noemt echt iedereen, maar dat is natuurlijk niet voor niets ?.

> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 7 februari 2023 - 02:01

Cash Cow University Kortingscode

De Cash Cow University is niet goedkoop, maar ik vind de cursus het geld meer dan waard. Zeker als je weet dat je duizenden euro’s per maand kunt gaan verdienen als je een goed cashcow-kanaal opzet. Dan is het de investering meer dan waard en heb je het geld zo terugverdiend. Maar dan moet je dus wel weten wat je doet en meteen goed beginnen en dat leer je in deze training.

Omdat je deze blog helemaal tot hier gelezen hebt mag ik je een mooie korting aanbieden van 300 euro!

Als je bij de bestelling ‘CASHENMAAR’ bij de kortingscode invult dan krijg je 300 euro korting. Ik zeg doen! Je krijgt namelijk lifetime toegang én je mag iedere week meedoen met een coaching sessie en daarin al je vragen stellen (mocht je die nog hebben na deze uitgebreide training).

Veel gestelde vragen over de Cash Cow University

Een échte cash cow maken doe je niet zomaar en ik zie dat ik daar regelmatig vragen over krijg. Bekijk hieronder de meest gestelde vragen, dan krijg je meteen antwoord.

#1 Wat is het verschil tussen de Cash Cow Academy en de Cash Cow University?

Ik ken alleen de Cash Cow University en ik ken de inhoud van de Cash Cow Academy niet. Wat ik wel weet is dat de Academy een stuk duurder is dan de University, dus daar haal je al voordeel mee als je voor de University kiest. Ik vind dat de Cash Cow University een complete cursus aanbiedt waar je meteen mee aan de slag kunt. Ik heb op al mijn vragen antwoorden gekregen en ik vind dat Luciën en Florian de materie op een goede en vooral prettige manier uitleggen.

Als ik dan mag kiezen tussen 2 goede trainingen (daar ga ik van uit, zoals gezegd ken ik de inhoud van de Cash Cow Academy niet) dan kies ik voor de goedkoopste. Met als grote voordeel, vind ik dan, dat Luciën en Florian zich al dik bewezen hebben in deze wereld maar dat ze nog relatief nieuw zijn in het les geven hierin. Dat maakt ze tot enthousiaste jonge honden die gebaat zijn bij dat jij als deelnemer zo goed mogelijke resultaten haalt.

#2 Voordelen van de Cash Cow University

Waar ik altijd naar op zoek ben is naar mensen die heel goed zijn in wat ze doen maar die nog aan het begin staan van hun kennis delen. Er is ze dan namelijk veel aan gelegen om de deelnemers succes te laten hebben. Daar krijgen ze goede reviews mee en zo kunnen ze hun eigen product steeds steviger in de markt zetten. Florian en Luciën staan aan het begin en ze hebben nog alle tijd en ruimte om je te helpen. Naast dat er gewoon al een dijk van een training staat. Besteed een dag aan de training, volg hun scripts en templates en morgen ben je up and running. I love it.

 

#3 Zitten er ook nadelen aan de Cash Cow University?

Ja, er is 1 ding dat ik echt moeilijk vind en dat is dat Luciën en Florian zo min mogelijk willen betalen aan de kanjers die ze inhuren. Natuurlijk is het waar dat als je mensen in lagelonenlanden inhuurt dat deze mensen veel meer kunnen met de bedragen die wij bieden dan dat wij hier in ons eigen land mee kunnen. Maar we hebben het bijvoorbeeld over dat we een script van 1500 woorden willen laten schrijven voor 10 tot 15 dollar (25 dollar max). Ik ben natuurlijk zelf schrijver en van dit soort bedragen schieten bij mij de tranen in mijn broek.

Ik snap dat je weinig budget hebt, zeker in het begin als je kanaal nog geen geld oplevert. Maar het geeft mij geen goed gevoel als ik feitelijk mensen uit ga knijpen en ga onderhandelen over voor ons superlage prijzen met mensen die het sowieso veel slechter hebben dan wij. Verder denk ik dat dit ook weer een gevalletje ‘passief inkomen’ is dat helemaal niet zo passief is. Want je wilt iedere dag een video regelen, zo bouw je namelijk het snelst en het best je kanaal op.

Voor mij voelt het nog als best een klus om iedere dag weer met een onderwerp, titel en gewenste inhoud op de proppen te komen. Maar goed, als je hier mee aan de slag gaat dan ga je ook wel echt een klapper maken. Als je YouTube-kanaal eenmaal loopt dan loopt het en dan zou voor mij meteen de eerste stap zijn om de teamleden veel betere tarieven te gaan bieden.

#4 Voor wie is de Cash Cow University geschikt?

Als jij op een makkelijke manier geld wilt verdienen, dan is dit je kans. Wat Luciën en Florian ook zeggen: er zijn niet zoveel manieren waarmee je echt locatie-onafhankelijk je geld kunt verdienen. Met Cash Cow kan dat echt. Om een voorbeeld te geven: met Dropshippen kan het al een stuk moeilijker zijn omdat je spullen verzendt. Hoe ga je dat doen als je in een hangmat op Bali ligt? Natuurlijk kun je daar dingen voor regelen, maar dat moet je dan wel doen.

De Cash Cow methode kun je echt overal toepassen. En passief inkomen is hierin ook weer een brug te ver. Want je moet wel iedere dag (liefst iedere dag) met nieuwe content ideeën komen, dus je hebt er zeker wel werk aan. Maar je kunt er dan ook heel veel geld mee verdienen als je kanaal gaat lopen. Florian en Luciën laten een kanaal zien dat nog maar 12 video’s gepost heeft en dat het nu al heel goed doet. 12 Video’s! Dat kunnen jij en ik dus ook.

#5 Wat als ik het niet red met de online training alleen en ik meer hulp nodig heb?

Geen paniek, hulp is onderweg in de vorm van wekelijkse coaching sessies van Florian en Luciën. Je kunt dus al je vragen kwijt en krijgt meteen een oplossing geboden. Op dit moment zitten die coaching sessie gewoon bij de investering in.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over de Cashcow University

De tips die ik deel op onlinebusinessbouwer.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

PS: Meer weten over manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie